Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi túrófánk

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével. A fehérjéből kemény habot verünk a megmaradt cukorral.
  2. A lisztes túróhoz hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, majd óvatos mozdulatokkal hozzá forgatjuk a fehérjehabot is. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a masszát 1,5 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk a fánkokat. Felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. Lekvárral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.

ELRONTHATATLAN SZALAGOS FÁNK >>> 

GYORS TÚRÓFÁNK >>> 

PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA>>> 

Ezek is érdekelhetnek