Egyszerű hókocka

45 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók
  • zsír
  • tojás
  • szalalkáli
  • porcukor
  • tej
  • tej
  • liszt
  • margarin
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • margarin

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, és elosztjuk 3 részre.
  2. A tésztagombócokat egyesével 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és egy tepsi hátlapján, 175 fokra előmelgített sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük.
  3. A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.
  4. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 HATLAPOS SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss