hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatlapos sütemény

MME MME
7 2.5/5
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást és a mézet. Összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni.
  2. 30 perc pihentetés után 6 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és jól kivajazott és kilisztezett tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
  3. A töltelékhez megpirítjuk a cukrot, és felengedjük a vízzel. Utána a tejben elkeverjük a tojást, a réteslisztet és a kakaót. A pirított cukorhoz adjuk, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Végül megtöltjük a krémmel a lapokat, és néhány órát pihentetjük.

    Fahéjas hatlapos >>> 

    Vasi hatlapos >>> 

    Még több isteni házi sütemény recept >>> 

Megjegyzés

Szoktam karamellkrémmel is készíteni, ekkor a kakaóport kihagyom a krémből, helyette 1 evőkanál rétesliszttel többet teszek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss