Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat, légkeverés 160 fok).
Daraboljuk fel apróra a kétféle csokoládét, tegyük félre. A száraz hozzávalókat (liszt, só, kakaópor, szódabikarbóna) szitáljuk bele egy tálba. A puha vajat és a cukrokat keverjük habosra. Majd keverjük hozzá a tojást és a vanília-aromát is. Ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá a száraz keveréket, óvatosan forgassuk össze, majd szórjuk bele a csokidarabokat is.
Púpos evőkanálnyi halmokat tegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kb. 3 cm-re egymástól. Kissé lapítsuk le a csokis kupacokat, tegyük a sütőbe őket kb. 7-8 percre. Ha elvesztették fényüket, pont készen vannak. Várjunk 10-15 percet, és hagyjuk a tepsiben kihűlni őket. Utána fogyasszuk jó étvággyal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre