Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióval töltött csirkecomb csicsókapudinggal

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot egyben hagyjuk, de a felső részéből a csontot kiszedjük, sózzuk, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez a diót 150-160 fokos sütőben enyhén megpirítjuk. A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Az áztatott zsemlét, a tojást, a durvára vágott pirított diót, valamint a finomra vágott petrezselymet és a zöldhagymát összedolgozzuk, sóval, borssal, édesköménnyel ízesítjük.
  3. A csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.
  4. A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.
  5. Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és besűrítjük. Félrehúzzuk, a 2 tojás sárgáját belekeverjük, hozzáadjuk a csicsókát is, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  7. A diós csirkecombot a forró csicsókapudinggal tálaljuk.

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT 

ÁZSIAI SZILVÁS CSIRKECOMB PIRÍTOTT KÓKUSZOS JÁZMINRIZZSEL 

Ezek is érdekelhetnek