Diós-mákos krémes süti

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk.
  2. A diós laphoz egy tálba tesszük a tejföl egyharmad részét, hozzáadunk egy tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
  3. A mákos laphoz egy tálba tesszük a tejföl újabb egyharmad részét, egy tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
  4. A kakaós laphoz egy tálba tesszük a tejföl utolsó harmadát, egy tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
  5. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütjük.
  6. A krémhez tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
  7. Ezután megkenjük a krémmel a lapokat, amiket egymásra illesztünk. Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be (a csokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzákevertük az étolajat).

Ezek is érdekelhetnek

Friss