Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-kókuszos energiaszelet

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg darált dióbél
  • 5 dkg pekándióbél
  • 6-8 ek kókuszolaj
  • 3 dkg kókusz liszt
  • 1 tk sztívia
  • 6-8 ek mogyoróvaj
  • 1 ek vaníliakivonat
  • A krémhez:
  • 4 ek datolyapaszta
  • 4 tk instant kávépor
  • 4 tk keserű kakaópor
  • A mázhoz:
  • 4 ek kókuszolaj
  • 8 ek keserű kakaópor
  • ½ tk sztívia
  •  
  •  

Elkészítés

  1. A darált diót és a durvára vágott pekándiót összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a kókuszlisztet, a sztíviát, a mogyoróvajat és a vaníliakivonatot, majd alaposan összekeverjük.
  2. A masszát egy szögletes sütőformába nyomkodjuk.
  3. A krémhez simára keverjük a 4 ek datolyapasztát a kávéporral és a kakaóporral. Az így kapott krémet a diós alapra simítjuk. A formát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
  4. A mázhoz egy lábasban megolvasztunk 4 ek kókuszolajat, és simára keverjük a kakaóporral meg a sztíviával. A mázat a krémre simítjuk, és 25 percre a hűtőbe tesszük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

TÉLI ENERGIAGOLYÓ SÜTÉS NÉLKÜL - EBBŐL AZ ÉRZÉKENYEK ÉS A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss