A tejfölt a zsírral, a tojással, a cukorral és a sóval jól összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. (Figyeljünk rá, hogy ne túl kemény tésztát készítsünk.) Három részre osztjuk.
Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés tejet. (Ízlés szerint tovább ízesíthetjük.)
Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük, lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gyors, kelesztés nélküli kalács. Nagyon finom. 3 rúd elkészítéséhez elegendőek az alapanyagok. Ízesíteni lehet még a bejglit reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!