Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű desszert húsvétra: sütés nélkül készül a kókuszkocka

Ha olyan desszertet is keresel húsvétra, ami sütés nélkül készül, akkor ennek a kókuszkockának a receptjét éppen neked találták ki. A sütemény összeállítása rendkívül egyszerű, mindössze arra kell figyelni, hogy egy napig pihennie kell a hűtőszekrényben.

Puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes – kell ennél több pozitív tulajdonság egy üdítő desszertnek? Bizony a lista ennyivel még nem ér véget, ugyanis ez a mennyei finomság villámgyorsan elkészül, és a locsolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel. Mutatjuk is a Vidék íze magazin szuper receptjét ehhez a különleges húsvéti édességhez.

Íme a sütés nélkül készülő kókuszkocka receptje!

Hozzávalók: 

  • 24 darab szögletes vajas keksz 
  • 2 csomag vaníliás pudingpor 
  • 8 dl tej 
  • 6 evőkanál porcukor 
  • 25 dkg puha vaj 
  • 15+15 dkg kókuszreszelék 
  • fél lime 
  • a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta 

Elkészítés:

  1. A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is. 
  2. Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.  
  3. Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük. 

 Borítókép: Vidék íze magazin

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss