Puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes – kell ennél több pozitív tulajdonság egy üdítő desszertnek? Bizony a lista ennyivel még nem ér véget, ugyanis ez a mennyei finomság villámgyorsan elkészül, és a locsolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel. Mutatjuk is a Vidék íze magazin szuper receptjét ehhez a különleges húsvéti édességhez.
Íme a sütés nélkül készülő kókuszkocka receptje!
Hozzávalók:
- 24 darab szögletes vajas keksz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál porcukor
- 25 dkg puha vaj
- 15+15 dkg kókuszreszelék
- fél lime
- a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta
Elkészítés:
- A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
- Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
- Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük.
Borítókép: Vidék íze magazin