Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darázs fészek

40 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Tésztához
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 tk viz
  • 1tk ecet
  • 2,5 gr élesztő
  • 220 ml tej
  • 1 tk cukor
  • Töltelék
  • 3 dkg margarin
  • kr.cukor.
  • kakaó

Elkészítés

  1. Futtasd fel az élesztőt egy kis tejben cukorral. A liszthez öntsed hozzá a felfuttatott élesztőt, keverd hozzá a viz-ecet keveréket, a megolvasztott margarint, és a maradék tejet. Jól dolgozod ki a masszát, amig el nem válik az edény falától. Konyharuhával letakarva tedd meleg helyre, amig a tészta a duplájára kel meg. A tésztát téglalap alakura nyújtod. A megolvasztott 3 dkg margarinnal kend meg, majd szórd meg kakaóval. Ezután vastagon szórd meg kr cukorral. Szorosan tekerd fel, majd 2-3 cm széles szeleteket vágjál a rúdból. Papirral bélelt tepsibe szorosan tedd egymás mellé. (Ezt az adagot 22x28-as tepsibe tettem bele). Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra süssd meg.

Megjegyzés

A kész sütemény alján a kr.rcukor szinte grillássá pirult. Ezért hivtuk darázs fészeknek. - Mamadi

Ezek is érdekelhetnek

Friss