Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olcsó és egyszerű desszert húsvétra: így készül a csokoládés piskótatekercs

default user icon
MME
Nem csak a bonyolult torták kerülhetnek az ünnepi asztalra. Az egyszerű, de mutatós süteményeket legalább annyira szeretni fogják a vendégek.

A piskótatekercs az egyik legjobb vendégváró édesség, elkészíteni csak kicsit tart tovább, mint elfogyasztani. Ha a klasszikus lekváros változat helyett csokoládés krémmel töltjük meg a tekercset, máris beillik az ünnepi desszertek sorába.

 

Csokoládés piskótatekercs húsvétra

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 35 dkg csokoládés mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése:  

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk a csipetnyi sóval. A sárgájákat krémesre keverjük a cukorral. Azután több adagban hozzádolgozzuk a lisztet és a fehérjehabot.
  2. A masszát egy hablapát segítségével eloszlatjuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Egy konyharuhát kiterítünk, megszórjuk egy kevés cukorral. Ráhelyezzük a meleg piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. A csokoládés mogyorókrémet és a mascarponét együtt kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeletelve kínáljuk.

Tipp: Mogyorókrém helyett mikróban felolvasztott csokoládét is keverhetünk a mascarponés-tejszínes krémhez.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek