A piskótatekercs az egyik legjobb vendégváró édesség, elkészíteni csak kicsit tart tovább, mint elfogyasztani. Ha a klasszikus lekváros változat helyett csokoládés krémmel töltjük meg a tekercset, máris beillik az ünnepi desszertek sorába.
Csokoládés piskótatekercs húsvétra
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 35 dkg csokoládés mogyorókrém
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
- Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk a csipetnyi sóval. A sárgájákat krémesre keverjük a cukorral. Azután több adagban hozzádolgozzuk a lisztet és a fehérjehabot.
- A masszát egy hablapát segítségével eloszlatjuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Egy konyharuhát kiterítünk, megszórjuk egy kevés cukorral. Ráhelyezzük a meleg piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. A csokoládés mogyorókrémet és a mascarponét együtt kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeletelve kínáljuk.
Tipp: Mogyorókrém helyett mikróban felolvasztott csokoládét is keverhetünk a mascarponés-tejszínes krémhez.
Borítókép: Vidék íze archívum