A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót. A krémsajtot simára keverjük a tejföllel, a tojás sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas liszthez, és rugalmas tésztává gyurjuk. Ezután lefedjük, és a hűtőben 45 percig pihentetjük.
A töltelékhez felforraljuk a tejszínt a cukorral. Simára keverjük a lekvárt a pudingporral, majd hozzáadjuk a tejszínhez, és sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.
A tésztát négy részre osztjuk, és kinyújtjuk őket 20 cm-es körökké. Az egyik lapot megkenjük a töltelék felével úgy, hogy a tészta peremén 0,5 cm üresen maradjon. Ezen a rész megkenjük a felvert tojásfehérjével.
Ráhelyezzünk egy másik tésztalapot, és összenyomkodjuk őket. 8 cikkre vágjuk a kört, és feltekerjük a cikkeket kiflivé.
A megmaradt tésztalapokból és töltelékből ugyanígy készítünk még 8 kiflit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre