Elkészítés: A megmosott kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajon kicsit megpirítjuk.
A felolvasztott vajon világossárgára pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt, a tejszínt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük reszelt szerecsendióval és sóval, forralunk egyet rajta. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mártáshoz keverjük.
A rizst a szokásos módon elkészítjük.
A kelbimbó felét kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártás egyharmadát, majd egy réteg rizst, majd szintén a mártás egyharmada következik, a kelbimbó másik fele, végül a maradék mártás. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre