Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés kukoricasalátával töltött kukoricás palacsinta

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 2 kisebb sült csirkemell
  • közepes sárgarépa
  • 1 nagy csomó rukkolasaláta
  • 2 piroshúsú paprika
  • 2 citrom
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • A palacsintához:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolajat egy nagyobb keverőtálba tesszük, citromlével, zúzott fokhagymával, borssal, sóval ízesítjük, majd habverővel habosra keverjük. Az öntetbe beleforgatjuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a jól lecsepegtetett kukoricát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a leöblített rukkolasalátát és a csíkokra vágott paprikát. A salátát lazán átforgatjuk, hogy az öntet jól átjárja, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Közben a palacsinta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk, majd beleforgatjuk a konzerv csemege kukoricát a levével együtt. A palacsintatésztából, olajjal kikent palacsintasütőben négy vastag palacsintát sütünk.

Tálaláskor a palacsintát tányérra helyezzük, az egyik felére ráhalmozzuk a salátát, majd a másik felét ráhajtjuk. Külön tálkában metélőhagymával ízesített majonézmártást adunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Bonduelle - MME

Ezek is érdekelhetnek