A darált csirkehúst összekeverjük a felvert tojással, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, így megkönnyítjük a későbbi formázást.
Pihentetés után a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk – ha szükséges meghempergetjük mindet további zsemlemorzsában – majd 1-2 evőkanál felforrósított olajban egy serpenyőben kb. 6-7 perc alatt, óvatosan rázogatva aranybarnára sütjük.
A leveshez a hagymát apró kockára vágjuk, majd egy leveses fazékban egy kanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük, ízesítjük. Beleszórjuk a felaprított zöldségeket, és felöntjük az alaplével. Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálaláskor a tányérok közepén elosztjuk a húsgolyókat, és meglocsoljuk a paradicsomos zöldséglevessel, majd megszórjuk friss spenótlevelekkel.