A megtisztított csirkemellet megsózzuk és megborsozzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd alacsony hőmérsékleten puhára süstjük rajta a húst. Felcsíkozzuk a bacont, és ropogósra süstjük a megmaradt olajon. Kiemeljük a megsült darabokat, és félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a világosra a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott gesztenyét, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk a fele mennyiségűre. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk. A levelekre bontott káposztát forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük. Jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A vastag ereket kivágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. A tejszínes gesztenyéhez adjuk és 1 percig forraljuk. Hozzáforgatjuk a kisült bacont, végül a kakukkfű lecsipkedett leveleivel fűszerezzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre