Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb diómártással

MME MME
1 5/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat leöblítjük, bőrös felükre fordítva mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, kettévágjuk, az egyik felét héjastul felaprózzuk. A paprikát leöblítjük, kettévágjuk, ereit és magjait - a csípősség kívánt mértéke szerint - meghagyjuk, vagy részben eltávolítjuk, húsát vékony csíkokra metéljük.
Elkészítés: A páchoz összekeverjük a hagymát, a csípős paprikát, a felaprózott citromot, az áttört fokhagymát, a maradék fél citrom átszűrt levét, a mézet, olajat, fél dl bort, ízlés szerint sót, borsot, és a csirkecombok tetejére simítjuk-öntözzük. Folpackkal letakarjuk, 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe, és meg-megforgatjuk a pácban. A húst a páclével együtt, alufóliával letakarva betesszük a hideg sütőbe (forró sütőben elpattan a hideg edény!) felmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat), és 40 percig sütjük. Kivesszük a húst a sütőből, a csirkecombokat alufóliával bélelt tepsire fektetjük, visszatesszük a forró sütőbe, és további 15-20 percig, pirosra sütjük. A diót durvára, a petrezselymet finomra vágjuk. Az almákat megmossuk, nagyságuktól függően elnegyedeljük-nyolcadoljuk, magházukat kivágjuk. Nagyobb serpenyőben habosodásig forrósítjuk a margarint, beletesszük az almagerezdeket, és erős tűzön, mindkét oldalukon 2-2 percig pirítjuk őket, majd tálra szedjük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. A mártáshoz a serpenyőbe szűrjük a húslét, erős tűzön a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a maradék fél dl bort, 2 perc múlva a tejszínt és a diót, jól összeforraljuk. A csirkecombokat tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást és a sült almát, meghintjük a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 568 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss