Elkészítés: A csirkét a mellére fektetjük, és a hátánál hosszában behasítjuk úgy, hogy egyben maradjon. Kicsit szétfeszítjük, a gerinc- és mellcsontját ügyesen kifejtjük, ügyelve, hogy továbbra se essen szét. Szokás még a felső combcsontokat is kivágni belőle. Egy kevés sót, borsot, majoránnát meg a fölaprított rozmaringot az olajba keverjük, és a szárnyast jól bekenjük vele. „Két vállra” fektetve megforrósított grillrácsra tesszük, majd nem túl nagy tűzön, oldalanként kb. 15-15 percig sütjük. Ha kész, a biztonság kedvéért ellenőrizzük hústűvel, hogy valóban jó-e. Friss salátalevéllel díszített tálon kínáljuk. Adhatunk hozzá paradicsomos zöldbabot, ami úgy készül, hogy a zöldbabot kétcentis darabokra vágva enyhén sós vízben vagy gőzben megpároljuk. Leszűrve hűlni hagyjuk, majd tárkonyecettel, olívaolajjal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, végül cikkekre szelt paradicsomot is adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre