Elkészítés: A húst 1 nappal előbb előkészítem. Az olajból mustárral, törött borssal, az őrölt borókabogyóval és a zúzott fokhagymával összekeverve pácot készítek, mellyel megkenem a hússzeletek mindkét oldalát. Az így megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakom, és jó szorosan alufóliába csomagolom. Az étel készítéséig hűtőszekrénybe teszem.
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után alaposan átdörzsölöm. A hússzeleteket kicsomagolom a fóliából, sózom, borsozom, majd az átforrósodott rostélyra rakom, mindkét felét megsütöm, ha kell, pici olajjal megkenegetem sütés közben.
Friss kenyérrel és salátával tálalom. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre