A lisztet összekeverjük a sütőporral,asóval, a mákkal, majd hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
Ezután a közepébe egy mélyedést csinálunk, belecsavarjuk a citrom levlét, hozzáöntjük kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk (ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet hozzágyúrunk).
A kristálycukrot, az őrölt fahajat és a szerecsendiót (ez el is hagyható) összekeverjük egy tányérban. A tésztából diónyi golyókatformázunk, majd meghempergetjük a fahajas-cukorban.
Egymástól egy kicst távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat, majd egy pohár alját rányomva, kb. 0,5 cm vastagságúra lapítjuk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 8-10 percigsütjük, hogy szép színt kapjanak a kekszek. (légkeverésnél 150 fokon, kb 8 perc)
A sütőből kivéve rácsraszedjük a megsült kekszeket, és így hagyjuk teljesen kihűlni.