Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós mogyoróvajas keksz

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyoróvajjal együtt egy tálba öntjük az összes hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  2. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd egymástól távolabb egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük mindet (mindenképpen távolabb legyenek egymástól, mert sütés közben elterülnek).
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, hogy teljesen megszilárduljon, és jó ropogós legyen a keksz. 

    COOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT! >>> 

    14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

    9 VISSZAUTASÍTHATATLAN OREÓS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

Kínálhatjuk pl. a délutáni tea mellé, esetleg egy pohár hideg tejjel, de csak magában elropogtatva is finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss