Elkészítés: A sertéscombot felaprítom, és a hagymával, olajjal, sóval pörköltet készítek, amiből kihagyom a pirospaprikát. Helyette a citrom lehántott héját is együtt párolom a hússal. A kész húst megdarálom (a citrom héját is, de előbb megkóstolom, mert néha előfordul, hogy keserű), majd belefacsarom a citrom levét. A felsálszeleteket megtisztítom, kiverem, megsózom. A szeletekre halmozom a darált citromos húst. A szeleteket felgöngyölöm (tekerem, mint a beiglit). A tekrcseket hústűvel rögzítem. Kevés lisztbe forgatom, majd forró olajon átsütöm. Azután kis vizet öntök alá és megpárolom (kuktában 20 perc). Burgonyapüré vagy rizs való mellé céklasalátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre