Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes-kakaókrémes süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • tej
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 35 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy nyújtható, lágy tésztát kapjunk. 3 felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon világosra sütjük.

A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzött krémet kihűtjük.

Addig a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk. Elfelezzük, az egyik felébe 1 citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe pedig kakaóport és a csokoládét felolvasztva, kihűtve hozzáadjuk.

Az első lapra rásimítjuk a kakaós krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük, ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.

Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal, és bevonjuk vele a süteményt.

Megjegyzés

Másfél adagban készítettem, nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat, a krémet is másfél adagban készítettem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss