Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MTI
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tejpiaci ellenőrzésén megvizsgált 48 UHT tejből 22 külföldi - szlovák, cseh, és lengyel - előállítású terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél - közölte a Nébih.
MME
Sajt. Tipikus alapelem a hűtőben. Jobb esetben nem összeszáradva csücsül valamelyik eldugott sarokban. A mozzarella egy fehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajtfajta, melyet sokat szendvicsek, pizzák vagy saláták megvadításához használnak. Leteszteltük, melyik a legjobb a piacon.
Nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik valamilyen fóbiával küzdenek: rettegnek a pókoktól, undorodnak a csúszómászóktól vagy halálra rémülnek, ha egy kutya közelít feléjük. Azt azonban nehéz elhinni, hogy valaki egy sajtdarab láttán kapjon pánikrohamot. Pedig a brit Katie Westonnel pontosan ez történik minden egyes alkalommal.
Túl alacsony volt a zsírtartalmuk a feltüntetetthez képest, ezért tejeket vont ki a forgalomból a Nébih.
A tejföl eredetileg Oroszországban jelent meg, ahonnan szépen lassan meghódította a legtöbb országot. Hazánkban leginkább a 12 vagy a 20%-os tejfölök terjedtek el, de akad kivétel is természetesen a boltok polcain. Számtalan étel alapját képezik a tejfölök, de sokan szeretik kiegészítőként is használni, például csirkepaprikás vagy éppen hortobágyi palacsinta esetében.
A "tyúk vagy a tojás volt előbb" kérdéshez hasonlóan a "szeletelt vagy darabolt sajt a jobb" kérdést is talán az eldönthetetlen kategóriába kell sorolni. Ezen felbuzdulva fogtuk a mágikus kosarunkat és elkezdtük sajtokkal megtölteni. Mi magunk a szeleteltre esküszünk, így ezeket vadásztuk.
A táplálkozási szakértők szerint egészségesebb a tejnél. Lássuk, miért játszik egyre fontosabb szerepet az egészséges étkezésben a joghurt.
Mindmegette
Egyre többen vannak, akik a tejmentes életmódot választják. Vagy azért, mert rá vannak kényszerülve, vagy mert így döntenek.
WM
A nyári kánikulában is remek alapanyag és ital a joghurt, ami nem csak egészséges és finom, hanem jól elkészítve igazán hűsítő is.