Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Minden dietetikus azt vallja, hogy naponta ötször kellene enni kisebb mennyiségeket, ami egy állandó teljesítményszintet állítana be a szervezetünkben, a nagyobb étkezések kihagyásával nem terhelnénk túl a gyomrunkat és a beleinket, valamint az emésztésünkre is kedvezően hatna ez a bizonyos három óránkénti étkezés. Arról nem is beszélve, hogy a zöldségekkel rengeteg vitaminhoz, rosthoz és vízhez jut a szervezetünk, ez szintén jótékonyan hat az emésztőrendszerre.
Gallicoop
Fémdarab esetleges jelenléte miatt, visszavonta egyik termékét a SPAR. Írja oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih).
Videó
A tavasz zöldségei közül az egyik legizgalmasabb a spárga. Készíthetünk belőle krémlevest, de baconbe tekerve is isteni és akkor is, ha egyszerűen csak meggrillezzük. Új sorozatunkban ezúttal egy főételt mutatunk nektek, amelybe kiválóan beleillik a grillezett spárga. A recept nagy előnye, hogy míg fő a rizottó, addig a roston sült csirkemell és a spárga is elkészül.
KOCSIS BÁLINT
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Íme a spárgakrémleves baconropogóssal.
Nincs még egy annyira harsogó és vibráló, a tavaszi zöldet idéző szőlőfajta, mint a sauvignon blanc. Kisütött végre a nap, megjelentek a piacokon a spárgacsokrok és a friss zöldfűszerek, amikhez tökéletesen illik, de a könnyed, vibráló karakterű bor a kültéri borozások egyik kedvence választása is.
Török Zsuzsa
Nem kell lemenned spárgába – elég, ha különféle módokon elkészített zöld vagy fehér spárgát kínálsz a parázson sült finom falatokhoz.
A spárga néhány évtizeddel ezelőtt még drága volt és nehezen hozzáférhető, mára azonban bárki megkóstolhatja, és meggyőződhet áldásos élettani hatásáról. A spárga fűszeres szárában kevés a kalória, de rengeteg a hasznos tápanyag, így ez a zöldség ideális alapanyag egy hétvégi villámdiétához!
Szekeres Lajosné Klári
A tavaszi zöldségdömping egyik legizgalmasabb alakja a spárga. Vonzó sípjaival mégis kevesen barátkoznak, s ez nem csak az általában magas árának köszönhető, hanem annak is, hogy nem mindenki tudja pontosan, hogy hogyan is kell a spárgát megpucolni és elkészíteni.
Itt a spárgaszezon, kötegekben kelletik magukat a fehér és zöld sípok. Ismerd meg közelebbről a fejedelmi zöldséget, hogy fantasztikus fogásokat remekelj!
PATAKY KRISZTINA
Van, hogy a vasárnapi ebédre sincs több időnk fél óránál, de olyan is, hogy szombat este váratlan vacsoravendégek érkeznek. Ez a fogás tökéletes ilyen esetekre: egyszerű sült csirkemell, némi pikáns joghurtos mártással és olyan pirított újburgonyával körítve, amibe a szezon sztárját, a spárgát is belecsempésztük. Mutatjuk, hogyan készítsd el, lépésről lépésre!
A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl.
Chefbag
Rozsnyai Gabriella
A spárgából leggyakrabban levest főzünk. A szezonban számos változatát kipróbálhatjuk a spárgalevesnek, készíthetjük hagyományos módon, krémlevesként, vagy akár savanyítva is.
Új év, új erő – az alábbi 11 remek élelmiszernek köszönhetően a következő esztendőben is elkerülheted a betegségeket!
WM
Tavasszal megjelenik a piacokon a spárga, húsos kötegekben kelleti magát, édeskés illatával próbálja felhívni a háziasszonyok figyelmét. Sokan mégsem vesznek belőle, mert már egyszer pórul jártak, fásat vettek, vagy csak sejtésük sincs, hogyan kell elkészíteni.
HL
A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel.