Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Habliliom
Május van, és rengeteg a spárga a piacon, aki ügyes, kitűnő áron juthat a friss, királyi zöldségféléhez. Nem is kérdés, gyakran kerül mostanában az asztalra spárgával készült fogás.
Javában tart a spárgaszezon, mióta csak megjelent a standokon, egyre gyakrabban kerül az asztalra ez a fantasztikus zöldség. Jótékony hatásáról, ízéről és kultúrtörténetéről hosszan lehetne mesélni.
Szinte hegyekben állnak a spárgacsomagok a piacon, mindenkit csak biztatni tudok, hogy használja ki ezt a nem túl hosszú időszakot, amíg frissen és igen kedvező áron lehet hozzájutni ehhez a fantasztikus zöldséghez!
Mozzarella
Amikor szezonja van, nem lehet belőle eleget és elégszer enni. Készüljünk a spárgaszezonra!
Jön a május. Ilyenkor a német városokban gombamódra (nálunk is hívtak gombának ilyen elárúsítóhelyeket) szaporodnak a kis fabódék, ahol csak spárgát árulnak (meg az ugyanakkor szezonális epret), esetleg kész hollandi mártást és spárgahámozó kést.
MME
A zöldségek királya, a királyok zöldsége: így is nevezik a spárgát. Íze fenséges, termesztése munkaigényes, ám talán ez a magyarázata, hogy csak a leggazdagabbak asztalára kerülhetett hajdanán. Szerencsére ma már bárki megkóstolhatja, és mi nagyon ajánljuk, mert az egyik legfinomabb tavaszi zöldség. Rendkívül sokféleképpen elkészíthető.