Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Baloghné Kele Judith
Cikk
MME
Ha szóba kerül a palacsinta, általában a vasárnapi tartalmas leves utáni desszertre asszociálunk. Pedig vannak olyan változatok, amelyek önálló fogásként is megállják a helyüket, például vacsorára – ezeket válogattuk össze.
Édesek, krémesek és mindenki imádja őket! Ezek a rakott palacsinták akár szülinapi torták is lehetnének, de egy szürke csütörtök délutánt is képesek ünneppé varázsolni.
Videó
Hogy készítsünk palacsintatortát vagy oroszkrémtortát születésnapra? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Ha lapul a hűtődben sajtkrém, akkor nem csak a szendvicsedet érdemes vele megkenned! Felhasználhatod például levesekhez, húsokhoz, lángoshoz, palacsintához és péksüteményekhez is. Most olyan jól bevált, sajtkrémes recepteket gyűjtöttünk össze, amiket garantáltan az egész család imádni fog. Érdemes őket kipróbálni!
Kard Sándorné
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A palacsintát mindenki szereti, főleg az édes változatot. Ám nemcsak desszertként, hanem főételként is megállja a helyét a palacsinta. Hússal töltve laktató fogásokat készíthetünk belőle. A hortobágyi, erdélyi, vagy a bakonyi palacsinta hétvégi ebédnek is kitűnő választás.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A palacsintával sokan úgy vannak, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet belőle bármilyen, képtelenség rá nemet mondani. A hagyományos túrós, kakaós lekváros változatot feldobhatjuk úgy, ha nem tekerjük, hanem rétegezzük a tésztát. A rakott palacsintát bárhogyan is variálod, az eredmény iszonyatosan finom desszert lesz.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Nemes-Pádár Csilla
Chrenkó Viki
Vincze Tünde Brigitta
Anyukám dióval és lekvárral tölti a rakott palacsintát, én legutóbb túróval és Nutellával készítettem, most azonban ez a recept az újdonsült kedvencem! Kakaós palacsintatorta tejszíntöltelékkel és csokimázzal... Valódi mennyország!
Szepesi Ágnes
Palacsinta mindörökké - ez, ha jól sejtjük, többek jelszava! Most olyan palacsintarecepteket mutatunk,amelyek egy kicsivel többek, mint a megkent és feltekert társaik: csúsztatott palacsinták, rakott palacsinták és palacsintatorták következnek!
Horváth Veronika
Vörös Regina
A palacsintát szinte mindenki szereti, mi több, imádja. A gyerekek rajonganak érte, a felnőttek is boldogan falják, nem is csoda, hiszen a palacsinta egyszerű, mégis izgalmas fogás, ami rengeteg változatban kerülhet az asztalra. Először az édesekből szemezgettünk, most pedig a sós variációból mutatunk kilencet.