Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi rakott palacsinta (bécsi túrós palancsinta)

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszetet és a tojásokat kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, végül az olajat és egy csipet sót is. Amennyiben szükséges, szénsavas ásványvízzel higítjuk a tésztát, majd a tésztából kb. 10 darab palacsintát sütünk a hagyományos módon.
  2. A töltelékhez a vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és hozzaadjuk a túrót, a sót és a reszelt citromhéjat. A tojasfehérjét habbá verjük és lazán a túrós masszához keverjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, lazán feltekerjük, majd kettévágjuk, és egy mélyebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük őket, kissé ferdén úgy, hogy félig fedjék egymást.
  4. Az öntethez a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük, majd egyenletesen a palacsintákra öntjük.
  5. A tálat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk,  és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss