Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi rakott palacsinta (bécsi túrós palancsinta)

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszetet és a tojásokat kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, végül az olajat és egy csipet sót is. Amennyiben szükséges,  ásványvízzel higítjuk,  majd a tésztából kb. 10 darab palacsintát sütünk, a hagyományos módon.
  2. A töltelékhez a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojassárgájával kikeverjük, és hozzaadjuk a túrót . A tojasfehérjét habbá verjük és lazán a túrós masszához keverjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, lazán feltekerjük, majd kettévágjuk, és egy mélyebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük őket, kissé ferdén úgy, hogy félig fedjék egymást.
  4. Az öntethez a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük, majd egyenletesen a palacsintákra öntjük.
  5. A tálunkat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk,  és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss