Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta házi málnaöntettel

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felét egy csipetnyi sóval és a tojás sárgájával habosra keverjük.A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva a masszát csomómentesre készítjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
  3. A mardék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk sületlen oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
  4. A málnaöntethez a gyümölcsöt egy kis lábosban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A palacsinta mellé táltjuk.

Még több palacsinta >>> 

CSÚSZTATOTT ÉS RAKOTT – A PALACSINTATORTA!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss