hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-túrós palacsintatorta

60 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A narancsos-túrós palacsintatorta elkészítéséhez egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a kétféle cukrot, a sót és a tejet, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat. A tésztát legalább 30 percig pihentetjük, majd felforrósított, olvasztott vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  2. A túrós krém hozzávalóit, a túrót, a tejfölt, a narancs lereszelt héját, a vaníliás cukot és a porcukrot krémesre keverjük, minden palacsintára rásimítunk kb. 2-3 ek tölteléket, és egymásra rétegezzük mindet.
  3. 1 dl narancslével simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral és a likőrrel felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingos narancslét. Állandó keverés mellett besűrítjük, majd a palacsintatorta tetejére simítjuk. 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db palacsinta lesz. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss