Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott palacsinta erdei gyümölcsökkel

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • szóda
  • Hozzávalók a krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg eperlekvár
  • 10 dkg étcsokoládé ( tetejére )
  • 15 dkg erdei gyümölcs( fagyasztott )

Elkészítés

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet, a tejet, a tojásokat, az olajat, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd végül a szódával higítjuk.
  2. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
  3. Az étcsokoládés krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.
  4. Összeállítjuk a palacsintatortát. Egy réteg étcsokoládé krém, egy réteg eperlekvár és így tovább, amíg vannak hozzávalók.
  5. Ha a tetejére érünk, felolvasztjuk a csokit, leöntjük vele tetejét, majd kicsit lehűtjük.Elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket, és eperlekvárral tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI PALACSINTA RECEPT >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss