Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Miért ne ehetnél padlizsánt, paradicsomot, paprikát, vagy éppen burgonyát? Ha szeretsz minden információt begyűjteni az egészséges táplálkozásról, biztosan feltűnt már, hogy több fórumon az javasolják, kerüld a padlizsán, a paradicsom, a paprika és a burgonya fogyasztását. Elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet ennek az oka?
Kallódik a konyhádban néhány friss paprika? Akkor mutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőlük ebédre vagy vacsorára - a lecsótól kezdve a töltött paprikán át a sültpaprika-krémlevesig összegyűjtöttük a kedvenc paprikás receptjeinket. Nálad melyik a befutó?
Chefbag
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.
DÖMÖTÖR VIOLA
Akár a betonrengetegben az ötödik emeleten is lehet konyhakerted, ha van hozzá erkélyed, és persze némi vállalkozó kedved a megvalósításhoz.
Kovács Ágnes
Számtalan cikket olvashattatok már arról, hogy melyek azok az ételek, melyek fogyasztása kifejezetten ajánlott a nőknek, vagy melyek azok az élelmiszerek, amiket 30, 40, vagy 50 év felett erősen javasolt elhagyni. Ám a férfiakkal kapcsolatos ilyen, vagy hasonló jellegű válogatások háttérbe szorultak, amit most a következő összeállításunkkal igyekszünk orvosolni. Nézzük, mik azok az ennivalók, amelyek kifejezetten jót tesznek az erősebbik nem szervezetének, hiszen egyes tápanyagok a férfiakra és a nőkre a különbözőségek miatt esetenként máshogy hatnak.
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.
Padlizsánt, császárszalonnát, de még halat is adhatunk a lecsóhoz. Íme 10 szuper recept a nyár egyik legnépszerűbb és legolcsóbb ételéhez. Kezdők és haladók is találnak benne kedvükre valót!
Török Zsuzsa
Szereted a magyarosat? Van otthon paprika, paradicsom, hagyma és egy kis füstölt szalonna? Akkor már főzhetsz egy klasszikus lecsót, amelyet tetszés szerint gazdagíthatsz további hozzávalókkal.
Hogyan segíthetnek az intenzív ízű fűszerek a fogyókúrában? Az alábbiakban adunk néhány hasznos tippet!
A paradicsomszószban feltálalt, rizses-húsos masszával töltött paprikát igazi magyar ételnek tartjuk, pedig valójában csak mintegy száz éve vettük át a nálunk élő szerbektől, akik meg a törököktől tanulták.
Juhász Orsolya
Hiába költünk el egy vagyont drága bőrápoló termékekre, ha közben nem táplálkozunk egészségesen. Új sorozatunkban eláruljuk, mit kell ennünk ahhoz, bársonyos és kellően hidratált legyen a bőrünk!
Veled is előfordult már, hogy a boltból kifelé haladva büszkén hátba veregetted magad, a kosaradban felhalmozott zöldség és gyümölcsmennyiséget látva, tudatosítva magadban, hogy végre áttérsz az egészséges életmódra? El kell, hogy keserítsünk: jobban teszed ha jól megválogatod, mi landol a kosaradban ( és most nem csak a chipsekről beszélünk), ugyanis az Environmental Working Group's (Környezetvédelmi Munkacsoport) szerint a gyümölcsök több mint 98 százaléka rovarirtó vagy növényvédőszert tartalmazott. Olvasd el, melyik gyümölcsök és zöldségek kerültek a listára és soha ne felejtsd el szuperalaposan megmosni őket!
Videó
Ha meghalljuk a töltött paprika szót, szinte már a szánkban érezzük a paradicsomszószos darált hússal töltött paprika ízét. Amit most mutatunk, még csak nem is hasonlít rá. Viszont nagy előnye, hogy mindössze három összetevőből készül, hamar készen van és isteni finom.
Ha nyár, akkor grillezés! Végre itt a szezon, amikor a konyhád a szabadba költözhet. Hogy egyszerűen élvezetessé tedd a kerti sütés-főzéseket, mutatunk neked egy könnyű receptet, ami garantált, hogy pont olyan gyorsan elfogy, mint amilyen gyorsan elkészül! Omlós pulykahússal, színes nyári zöldségekkel, ami még a gyerekek kedvence is lehet. Íme!
A reggeli - mint a nap legfontosabb étkezése - nem mindegy, hogy miből áll, és nem véletlenül a tojás kerül leggyakrabban az asztalra. Egyrészt az anyatej után ez a második legtökéletesebben hasznosuló élelmiszer, másrészt igazi fehérjebomba, ami energiával tölt fel, beindítja az anyagcserét és az agyműködést. Most mutatunk egy látványos és egyszerű receptet, egy paprikakorongban sült tükörtojást, amivel biztosan jól indul a nap!