Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 magyar étkezési szokás, amit a külföldiek nem értenek

default user icon
MME
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.

Disznótoros finomságok

A disznóvágásoknak Magyarországon nagy hagyománya volt. Az egész család összejött ilyenkor, mindenkinek megvolt a maga feladata. Sok külföldi szemében maga a disznóvágás is elég bizarrnak tűnik, nem még az olyan ételek fogyasztása, mint a véres hurka, disznósajt, sült vér, vagy a velős rántotta.

Kenyeret eszünk kenyérrel

Mi magyarok sok kenyeret eszünk, és még olyan ételekhez is képesek vagyunk kenyeret fogyasztani, amihez nem kellene. Például van, aki még a csirkepaprikást és nokedlit is egy szelet kenyérrel fojtja le.

Belsőségek fogyasztása

Resztelt máj, zúzapörkölt, pacalpörkölt mind olyan étel, amivel egy külföldit ki lehet kergetni a világból. Külföldön az állatnak kevés részét eszik meg, szárnyasok esetében például sok helyen csak a mellét, combját és maximum a szárnyát fogyasztják. Sertés és marha esetében sem tudják elképzelni, hogy megegyék a belsőségeket.

Mindenhez képesek vagyunk tejfölt enni

Azoknak a magyaroknak, akik külföldön élnek a leginkább a tejföl hiányzik a magyar élelmiszerek közül. Külföldön nem nagyon gyártanak tejfölt, így nem csoda, ha egy idegen országból érkező ismerősöd csodálkozik, hogy meglocsolod tejföllel a pörköltet, a túrós tésztát, a bablevest, vagy a krumplis tésztát.

Paprika nélkül nincs étel

A magyar konyha egyik alapanyaga a paprika. Mi lenne velünk lecsó, vagy töltött paprika nélkül? Nem beszélve arról, hogy még a vajas kenyeret is imádjuk friss, ropogós paprikával. Az őrölt paprika pedig fűszeralapanyaga a konyhánknak. pörkölt, gulyás, de még paprikás krumpli sem készül enélkül. És ne feledjük el a hegyes erőset és az Erős Pistát sem, amit szintén mindenhez képesek vagyunk enni, a levestől kezdve a főételig.

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss