Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az - 2. rész

default user icon
MME
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.

A főzés bármely pontján fűszerezhető az étel

Az időzítés az egyik legfontosabb dolog, ha fűszerezésről van szó. Míg sok amatőr szakács úgy gondolja, bármikor beledobálhat némi fűszernövényt és ízesítőt az éppen készülő ételbe, ez nem így van. Ha random adjuk hozzá az ízesítőket, ez nem teszi lehetővé, hogy komplett ízélményt kapjünk, valamint az esetleges kémiai reakciók sem megfelelő ütemben jönnek létre.

A húst mindenképpen meg kell mosni főzés előtt

A zöldségeket és a gyümölcsöket? Igen. A húst? Nem feltétlenül szükséges, mivel az esetleges baktériumok nem csak a hús felszínén vannak. Azzal, ha alaposan megmosod a húst, valószínűleg csak azt éred el, hogy a bacik a mosogatódba fröcsögnek.

Az élesebb késsel nagyobb valószínűséggel vágod meg magad

Ha úgy gondolod, hogy a konyhai szakértelmed hiányában inkább nem használsz éles késeket, gondold újra a dolgot! Az étel aprításánál egy éles késsel kisebb ellenállába ütközöl kevesebb energiabefektetéssel, így kevésbé valószínű, hogy megcsúszik a kés, és megvágod magad.

ha piros lé szivárog sülthúsból, azt jelenti, nincs megsülve

Tévhit, hogy ha a tányérodon a hús mellett találsz egy kicsi vörös tócsát, az azt jelenti, hogy a hús még nyers. Míg sokan azt felételezik, hogy a húsból szivárgó vörös lé vér, az igazából (jó esetben) mioglobin, az izomszövetben található fehérje, és melegítés hatására így viselkedik.

A paprikában a magjai a legerősebbek

Míg a paprika magjai tűnhetnek az erőspaprika legcsípősebb részének, igazából a magok közelsége a valódi legerősebb részhez, az ami becsapja a nyelved, ugyanis a magokat körülvevő membrán az, ami a legtöbb kapszaicint tartalmazza.

5 KONYHAI MÍTOSZ, AMIT IGAZNAK HITTÉL, PEDIG NEM AZ! >>> 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>> 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA EGY IDEIG NEM ESZEL HÚST >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss