Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Ha egy laktató, húsos ebédre vágysz, ezzel a fogással nem lőhetsz mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltjátok ki!
Cikk
MME
Borongós őszi napokon, amikor a nap sugarai inkább a felhők takarásában rejtőznek, sokszor jobban esik otthon bekuckózva, átpihenni a hétvégét. Azonban nem jó, ha mindezt üres gyomorral tesszük, ezért hoztunk is egy dupla menüsort, amiben recepteket ajánlunk lustálkodós, filmnézős őszi hétvégére. Mert a házi mindig jobb!
Ahogy haladunk a tél felé, úgy egyre nagyobb levélszőnyeg borítja a fák alatti talajt. Ez persze nem azt jelenti, hogy amíg a természet szundít, addig nincs szezonális alapanyag, hiszen ilyenkor indulnak be csak igazán az ősz klasszikus gyümölcsei és zöldségei. Hévégi ebédötleteinket most ezek a hozzávalók inspirálták.
Ősszel véget ér a piros gyümölcsös szezon, így szinte teljesen új alapanyagok kerülnek az asztalra. A nyáron megszokott kímélő és könnyű finomságokat felváltják a vitamindús, energiát adó ételek, hiszen ilyenkor szervezetünknek nem árt egy kis támogatás annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen egészséges működése, na és persze megőrizze vitalitását is. Eljött a narancssárga sütőtök, a lilás-kékes szilva, a hagyma, a körte, a füge és a szőlő időszaka!