Mindmegette.hu
Cikk
MME
Szerencsére ma már nem okoz problémát a friss hús beszerzése, és hála a fagyasztószekrényeknek, akár hosszú hónapokig is eltarthatók a különböző húsfélék. Így ha bármikor kedved támad főzni, kéznél van az alapanyag. A hús felolvasztására több módszer létezik. Összegyűjtöttük, hogyan érdemes, és mivel ne próbálkozz inkább, ha szeretnéd kiolvasztani a fagyott húst.
Biztosan veled is előfordult már, hogy nem vetted ki időben a vajat a hűtőből, esetleg a fagyasztóból, pedig a recept szoba-hőmérsékletű vajat írt. Nagy segítség ilyenkor a mikró, ám hiába vagy résen, sokszor forró, folyékony zsiradék lesz a végeredmény. Most mutatunk egy egyszerű trükköt, ami segít, hogy tökéletes legyen a vaj állaga.
A fagyasztott zöldségekben rengeteg szuper lehetőség rejlik, ha tényleg jól készítjük el őket. Eláruljuk, milyen hibákat kerülj el, hogy igazán finom legyen a végeredmény.
A nagy rohanásban elfelejtettünk friss csirkehúst venni a vacsorához? Mégis mit tehetünk? Étteremből rendelünk, felborítva a családi költségvetést, vagy sajtos makarónival várjuk a vendégeket? Ez nem is kérdés, ha van otthon a fagyasztóban egy adag hús. Mutatjuk, hogyan süssük meg a fagyott csirkét olvasztás nélkül.