Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha csökkenteni szeretnéd a pazarlást és növelnéd az élelmiszerek eltarthatóságát, valamint tovább élveznéd friss, zamatos ízüket, néhány alapanyagot a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban kell tárolnod – különösen akkor, ha egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolsz.
Mindenkivel előfordul, hogy a reggeli rohanásban, a kávézás/kakaózás/müzlizés után kint marad a felbontott tej a konyhapulton. Ilyenkor jobb, ha hazaérve egyenesen a lefolyóban végzi, vagy azért van esély arra, hogy nem romlott meg?
Fanny magazin
A tészta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, de ha egyszerre túl sokat főzünk belőle, hamar kiszárad, megkeményedik, és végül minden igyekezetünk ellenére a kukában végzi. Ilyenkor jól jön, ha van néhány trükk a tarsolyunkban, amivel megmenthetjük a maradék főtt tésztát.
Nem mindenki engedheti meg magának a klímabeszerelést, de vannak, akik környezetvédelmi okok miatt nem akarnak légkondit, mások pedig egyszerűen nem bírják. Nekik ajánlunk néhány jól bevált praktikát, amivel ebben a pokoli hőségben is tudnak hűteni a lakás levegőjén.
Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket csak megszokásból teszünk hűtőszekrénybe. Rosszat persze nem tesz a hideg, de azért bőven akad a konyhában olyan alapanyag, amely kimondottan finomabb szobahőmérsékleten tárolva. És persze olyan is akad, amit fogyasztás előtt célszerű kivenni a hűtőből.
Két paradicsomfajta mélyreható vizsgálatát végezte el a Harry Klee vezette gainesville-i Floridai Egyetem egyik csoportja. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a paradicsom miért veszti el az ízét, ha hűtőben tárolják.
Sokan ismerjük azt a jó tanácsot, hogy ha nem akarunk semmiféle bakteriális fertőzést ételtől kapni, akkor jobb, ha minden megy a hűtőbe. De vajon tényleg minden élelmiszernek jót tesz a hűtés? Nos, a címből már sejthető, hogy bizony vannak olyan dolgok, melyeknek kimondottan nem tesz jót a hűtőben tárolás. Segítünk, hogy biztos légy abban, minek van a helye a hűtőben a szalmonella fertőzés megelőzése érdekében, és mi az, amit bátran kint hagyhatunk, sőt, még jót is tesz az ízének vagy zamatának.
Juhász Orsolya
Csak jégkocka és elrakott készételek vannak otthon a fagyasztóban? Ennek most véget vetünk! Megmutatjuk, mit tehetünk még a mélyhűtőbe.
Bármekkora legyen is a hűtőnk és a fagyasztónk tárolókapacitása, az élelmiszerbiztonsági szabályok a Nébih szerint a koronavírus-járvány időszakában fokozottan érvényesek.
Ti hol tartjátok a zöldségeket és a gyümölcsöket? A hűtőszekrény erre kijelölt, alsó fiókjában, esetleg a konyhapulton, egy szép nagy gyümölcsöstálban vagy kosárban, igaz? Nagyon helyes eljárás - eltekintve attól, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket hol, és mi mellett tároljuk, ugyanis gyors pusztítást végezhet egyik a másikon.