Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Choco Jumbo csokitorta

2 5/5
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 púpozott evőkanál cukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg ledarált tejcsokoládé
  • A krémhez:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 6 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 narancs héja

Elkészítés

Elkészítés: Kezdjük a töltelékkel, mert annak legalább 12 órát pihennie kell a hűtőben! Langyosítsuk meg a habtejszínt egy lábosban, majd adjuk hozzá a felkockázott ét- és tejcsokit. Fontos, hogy az egész műveletet maximum közepes hőfokon végezzük! Folyamatosan kevergessük, ha felolvadt, adjunk hozzá még 3 evőkanál cukrot, és keverjük tovább kb. 1 percig. Adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, és addig kevergessük, míg kb. egy hígabb palacsintatészta sűrűségű krémet kapunk (max. 10 perc). Ha megvan, hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 12 órára. A megfelelő idő elteltével vegyük ki a krémet és hidegen verjük fel egy habverővel.

A piskótához válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket egy habüstben verjük fel (érdemes géppel csinálni). Ha eléggé összeállt már, adjuk hozzá a cukrot kanalanként, mindegyik után verjük fel, amíg szép fényes és kemény habot kapunk. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját is folyamatos keverés mellett. Keverjük el a lisztben a szódabikarbónát és a kakaóport, szitáljuk hozzá a tojásos keverékhez, majd keverjük össze óvatosan - ezt már nem géppel, hanem fakanállal. A végén forgassuk a lereszelt csokit az egészbe.

Egy normál méretű, sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük a a tésztát, és toljuk előmelegített, 180 fokos sütőbe. 10 perc elteltével mérsékeljük 160 fokra a hőt, és süssük tovább még 30 percig.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, vágjuk 3 tortalapra, és töltsük meg a krémmel, ill. kenjük le vele a tetejét. Menjen még 2 órára a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek