Elkészítés: A beáztatott babot feltesszük főni. Közben a kockára vágott tokaszalonnát tepertősre pirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott oldalast (a csontot is), a felkockázott hagymát. Miután összepirult, hozzáadjuk a sűr. paradicsomot 1/2 liter vizet öntünk rá, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (chili vagy paprika, bors, csipetnyi oregánó, leveskocka), mindezt addig főzzük, míg a hús megpuhul, Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Hozzáadjuk az időközben majdnem készre főtt babot, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk, nem szabad szárazra főzni, a kész ételnek szaftos álagúnak kell lennie. (A sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós!) Bográcsban elkészítve még finomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre