Céklás sztracsatellatorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • porcukor
  • puha vaj
  • reszelt cékla
  • sütőpor
  • liszt
  • tej
  • cukor
  • vaníliakivonat
  • tej
  • tej
  • étcsokoládé

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kb 18-20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a reszelt céklát és a sütőporral átszitált lisztet.
  2. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, és összedolgozzuk a céklás masszával. A formába simítjuk, majd kb. 20-25 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
  3. A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük, és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel. A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk a tetejére. A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk, és 2-3 óra hűtés után szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss