Elkészítés: A májat felkockázzuk, tálba tesszük, a szójaszósszal leöntjük. Letakarjuk, és fél óráig hűtőben érleljük.
Legszebb széles teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, rajta a felkockázott kenyeret a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban a májat is megpirítjuk.
A salátát apróra tépkedjük, a paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.
Jön az öntet: a hagymát nagyon apróra vágjuk, és a fehérborecettel, valamint a mustárral összekeverjük. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olívát is.
Az előkészített hozzávalókat 4 tányéron elosztjuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal.
Friss, gyümölcsös rozét igyunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre