Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás vargányaleves

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg vargánya gomba (csiperke is jó)
  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 15 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 1 teáskanál kakukkfű
  • kb. 1 teáskanál majoránna
  • őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyem zöldje
  • A levesbetéthez:
  • 1 kis tojás
  • liszt - amennyit felvesz

Elkészítés

Elkészítés: A gombát szeletelem, a répákat aprítom, a vöröshagymát finomra vágom, a fokhagymát összezúzom.

Felhevített olajra dobom a vöröshagymát, a zöldségeket és a fokhagymát, pár percig magasabb hőfokon együtt dinsztelem. Rádobom a gombát, kb. 1-2 percig együtt párolom. Meghintem liszttel, átkevergetem, őrölt paprikát szórok rá, felengedem kb. 1,2 l vízzel. Sózom, borsozom, a fűszerekkel ízesítem. Félidőben a kockázott burgonyát is hozzáadom, együtt főzöm puhulásig, közben hozzákeverem a tejszínt.

A tojásból és lisztből galuskatésztát keverek, a forró levesbe mártott kiskanállal beleszaggatom, a végén megszórom bőven aprított petrezselyemmel, és rövid idő alatt tálalom.

Pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá a végén!

Ezek is érdekelhetnek