Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrémleves füstölt hússal

MME MME
1 4.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nyers, füstölt combot másfél liter vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és hűlni hagyjuk. A burgonyát megpucoljuk, közepes kockára vágva a hús főzőlevébe tesszük, hozzá a felaprított hagymát és a babérlevelet, és puhára főzzük. Ha sok víz párolog el, kiegészítjük, hogy a másfél liter megmaradjon. Mikor a burgonya megfőtt, kivesszük a babérlevelet, a tűzről levesszük, és az egészet összeturmixoljuk. Amikor teljessen homogén, visszatesszük a tűzre, és belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint borsozzuk (nem kell sajnálni belőle ;) ), esetleg sózzuk (bár a hús elég sós), és éppen csak összerottyantjuk 1-2 percig (óvatossan, mert hajlamos leégni). A levest tányérba szedjük, a kockára vágott húst rászórjuk, és apróra vágott snidlingel vagy petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Én lustaságból vagy inkább kényelemből a húst közvetlen belekeverem a kész levesbe, mert egyszerűbb... amúgy a recept 4 főre szól, de mivel mindenki imádja, mindig pont a dupláját csinálom meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss