Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat, és kiszórjuk zsemlemorzsával. A burgonyát cserépszerűen, azaz kissé egymásra csúsztatva a tálba fektetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Elkeverjük egymással a tejfölt, a tejet, a tojást, az ételízesítővel és borssal fűszerezzük. A burgonyára öntjük. A burgonyát a sütőben kb. 30 percig sütjük. Tíz perccel a sütési idő lejárta előtt megszórhatjuk 10 dkg reszelt sajttal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre