Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a sörrel és az olajjal simára keverjük. Kisebb adagokban beleszitáljuk a lisztet, eldolgozzuk, és a masszát 1 órára betesszük a hűtőbe.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és hosszú, nem túl vékony rudacskákra vágjuk.
Elkészítés: Vizet forralunk, és a zöldségrudakat kb. 1 percig blansírozzuk benne, azaz 1 percig forraljuk, kiszedjük, jéghideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, és beleforgatjuk a sörös masszába. Az olajat felforrósítjuk. A zöldségeket villa segítségével belemártjuk a sörtésztába, a forró olajba tesszük, és 3-4 perc alatt világosra sütjük. Lyukas szedőkanállal kiszedjük, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és megsózzuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal (a szósszal együtt)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre