Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye VIII.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük.

A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, a darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.

Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük.

Míg sül a hús, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük.

Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss