Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brandys nyúlcomb vajmártással és kosaras eperrel

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A brandys nyúlcombhoz:
  • 2 db nyúlcomb
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 fej salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál brandy
  • 1,5 cl alaplé
  • 2 ág rozmaring
  • A kosaras eperhez:
  • 50 dkg friss eper
  • 3 teáskanál modenai balzsamecet
  • 3-4 evőkanál zölddió szirup – lehet barna cukor is
  • 1-2 csipet durvára tört bors
  • leveles tészta
  • A vajmártáshoz:
  • 3,5 dl fehérbor
  • 2 kávéskanál aprított salotta hagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 6 szem feketebors
  • 1 csésze vaj apró darabokra vágva
  • 1 evőkanál ciltromlé
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a húst sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvezzük. Majd ezután forgassuk meg lisztben. Melegítsünk egy serpenyőben olajat, s a hús mindkét oldalát süssük meg benne. Amikor kivettük a húst, kenjük meg mustárral és tegyük félre.

Ugyanabban a tálban, amelyben a húst sütöttük, süssük áttetszőre a hagymát, majd keverjük hozzá a fokhagymát, brandyt, alaplevet, majd lassú tűzön sűrítsük be kicsit. Majd tegyük vissza a nyúlhúst ebbe a tálba, fedjük le alufóliával, és 45 percig süssük a sütőben.

Közben készítsük el a vajmártást. Keverjük össze egy tálban a bort, az apróra vágott hagymát, a borecetet és a borsszemeket, forraljuk, amíg a folyadék mennyisége nem csökken a harmadára. Vegyük le alatta a lángot, s darabonként tegyük hozzá a vajat, s minden darabot keverjünk el teljesen, mielőtt az újabb darab vajat beletennénk. Ha az összes vajat beletettük, akkor tegyük bele a citromlevet is. Amikor a vajat tesszük bele, vigyázzunk, ne kezdjen el gyöngyözni az mártás. Ha elkezd gyöngyözni, vegyük le pár pillanatra a tűzről. Erre azért kell figyelni, mert különben kicsapódik a mártásban a vaj. Ekkor tegyünk bele ízlés szerint sót és borsot.

Végül készítsük el a kosaras epret. A leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagságúra, s vágjunk belőle pogácsaszaggatóval akkora köröket, amelyek egy muffin formát 3/4 részt beterítenek. Tegyünk bele sütőrizst, s süssük meg a sütőben.

Ez idő alatt vágjuk apróra az epret, s keverjük össze először a balzsamecettel, majd a borssal, s végül a sziruppal – vagy cukorral. Ha elkészült a kosár, tegyük bele a szirupos epret.

A nyúlcombot a mártással és az epres kosárkával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss