Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszorkányujjak

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 8 főre:
  • 23 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 38 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál színtelen mandulaaroma
  • 1 csipet só
  • 10 dkg egész fehér mandula (nem sós)
  • lekvár

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót.

2. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot.

3. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

4. A hűtőből kiveszünk egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyi hosszúságú kis hengereket készítünk, kb. vékony ceruza vastagságúakat.

5. A kis hengereket első és második harmaduknál kissé összenyomjuk, tompa élű késsel kis redőket nyomkodunk bele - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt 1-1 fél mandulát nyomunk belet. (Az ujj itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!)

6. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve sütjük a sütőben. (Nekem 2 tepsinyi lett ez a mennyiség.)

7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.

8. Ezután egyessével leszedjük a körmöket, a helyükre lekvárt nyomunk, majd visszatesszük a mandulát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss