Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Less be a magyar Michelin-csillagos séfek receptjei közé: megjelent a Best of Hungary szakácskönyv

default user icon
MME
Magyarország gasztronómiájának legjavát sűrítette könyvbe a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület, így most bárki kipróbálhatja otthonában a hazai Michelin-csillagos séfek receptjeit.

Az ország történetének legnagyobb sikerét aratta az idén januárban megrendezett Bocuse d'Oron a Dalnoki Bence vezette magyar csapat. A lyoni döntőben a Széll Tamással és Nyikos Patrikkal kiegészült csapat a harmadik helyen végzett, őket csak Norvégia és Dánia előzte meg a szakácsolimpián.

Hosszú évek munkájának eredménye volt ez a remek helyezés, és mintegy megünneplendő a sikert, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy kemény kötésű, elegáns szakácskönyvet dobott piacra. Az elsősorban a szakmának szánt kötet azonban a nagyközönség számára is érdekes, izgalmas lehet, ugyanis betekintést nyerhetünk abba, hogyan is dolgoznak a hazai Michelin-csillagos séfek, és milyen recepteket álmodnak meg a magyar és különleges alapanyagok fúziójából.

A Best of Hungary címet viselő szakácskönyvben a magyarországi Michelin-csillagos éttermek séfjei közérthető módon bemutatnak két-két receptet, melyek elkészítése során vagy a Bocuse d'Or történelem kötelező alapanyagai, vagy a legemblematikusabb magyar termékek közül válogattak. A recepteket saját, egyedi stílusuk mentén álmodták meg, és olyan formában tálalták, hogy akár mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével.

A feladat azonban nem könnyű, ám a bátor szakácsok (és szakácsjelöltek) számára izgalmas kihívás lehet végigfőzni a Best of Hungaryt.

A könyv sajtóbemutatóján a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta, hogy a Best of Hungary kötettel szeretnék megcélozni a fiatalokat, bemutatni, hogy nincs lehetetlen és elérhetetlen ebben a szakmában. A magyar séfek receptjein és példáin keresztül szeretnék bemutatni a fiatal generációnak, hogy micsoda lehetőségek rejlenek a szakácsszakmában, milyen hírnevet és elismerést jelent ma már magyar séfnek lenni. A könyv célja, hogy kedvet csináljon ahhoz, hogy minél többen válasszák a szakácspályát.

Hamvas ugyanis kiemelte, hogy hiába van egyre több feltörekvő tehetség, nincs biztosítva a jövő és szükség lenne az utánpótlásra, a szakácsok, cukrászok és felszolgálók körében egyaránt.

Az ambiciózus magyar szakácsok számára a következő megmérettetés a Bocuse d'Or európai válogatóversenyének hazai selejtezője lesz. Az Akadémia május 31-ig várja a fényképes receptpályázatokat két kategóriában. A selejtező első fordulója ősszel lesz, majd októberben rendezik a magyar döntőt, ahol kiderül, kik képviselik az országot jövő év márciusában a trondheimi, európai válogatón. A hazai selejtező részletei hamarosan elérhetőek lesznek a Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapján.

A Best of Hungary szakácskönyv az Akadémiánál lesz megvásárolható.

Borítókép: Mindmegette.hu

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss