Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszínérmék vargányás bormártásban

MME MME
3/5
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A bélszínről lefejtjük az inakat róla, és négy egyforma szeletre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A szárított gombát hideg vízbe áztatjuk (a frisset megtisztítjuk). A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd a felét kivesszük és félretesszük. A serpenyőben maradt párolt hagymához hozzáöntünk 2 dl bort, és lassú tűzön, időnként megkeverve addig forraljuk, amíg a felére besűrűsödik. Felöntjük a maradék borral, 2-3 evőkanál vizet, adunk hozzá, megszórjuk az ételízesítővel, beletesszük a lazán kinyomkodott vargányát, és addig főzzük, amíg ismét a felére besűrűsödik. Másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a húst, és anélkül, hogy megmozdítanánk, néhány perc alatt, angolosra (kb. 2 perc), vagy félangolosra (kb. 4 perc) sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát is hasonlóan megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, előmelegített tálra tesszük, és ráhalmozzuk a félretett párolt hagymát. A mártást levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, majd habverővel jól átkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A húsra öntjük, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 356 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek